NOVO


MYOBRACE
ortodontski aparat


NOVO

Tesno stanje zob, nepravilen razvoj čeljusti in ostale ortodontske nepravilnosti ne nastanejo zaradi prevelikih zob, premalih ali prevelikih čeljusti ter dednih faktorjev, ampak zaradi funkcijskih nepravilnosti: napačne lege jezika, nepravilnega požiranja in dihanja z odprtimi usti. Če preprečimo nastanek teh funkcijskih nepravilnosti oziroma jih pravočasno odpravimo, ustvarimo pogoje za pravilen razvoj čeljusti in izraščanje zob.

  Za odpravo teh stanj v naši ordinaciji nudimo Myobrace®System, ki je preventivna in pred-ortodontska terapija in se osredotoča na vzroke, ki pripeljejo do nastanka ortodontskih težav. Pogosto se lahko povsem izognemo puljenju zob in fiksnim aparatom, saj prostor za zobe naredimo s spodbudo naravne rasti in omogočanjem optimalnega razvoja čeljusti.

  Terapija je namenjena otrokom od 5 do 15 let in vključuje več zaporednih snemnih zobnih aparatov, ki se nosijo 1-2 uri dnevno in ponoči med spanjem ter prilagojenih vaj, ki se izvajajo 5 minut vsak dan.

Z Myobrace terapijo:
• otroka naučimo pravilnega dihanja skozi nos,
• popravimo položaj jezika,
• otroka naučimo pravilnega požiranja,
• dosežemo, da so ustnice v stiku in usta zaprta,
• posledično popravimo rast čeljusti in poravnamo zobe.

  Če ste pri vašem otroku opazili nepravilnosti v položaju zob ali čeljusti, nas lahko pokličete  za posvet o Myobrace terapiji. 

  Prej pa si lahko pogledate video:

     YouTube MYOBRACERENTGEN

Pri običajnem pregledu lahko zobozdravniki ugotovimo stanje zob in ust le na površini. Za ugotavljanje obolelosti notranjih tkiv je potrebna posebna oprema. Z rentgenskim slikanjem ugotavljamo spremembe na nedostopnih mestih, pod sklenino, v dentinu ali ob zobni korenini. Vidne so tudi spremembe v kosti ter prisotnost in položaj stalnih zob. Tega s prostim očesom ne vidimo. V naši ordinaciji izvajamo lokalno slikanje zob z digitalnim rentgenom Planmeca. Prednost digitalnega slikanja je zelo majhna doza sevanja. Pacient in zobozdravnik lahko rentgensko sliko takoj pogledata na zaslonu.


NOVO

SMEJALNI PLIN
Smejalni plin (N2O) je plin brez barve, vonja in okusa.

Preberite mnenje pacienta!

Uporablja se ga tudi v zobozdravstvu za:
zmanjšanje STRAHU in
zmanjšanje BOLEČINE.
Je zelo hiter in varen način umiritve, ki nima stranskih učinkov. Uporabljamo ga lahko pri katerikoli pacientovi starosti.

Skupaj s kisikom (O2) ga vdihavamo skozi nosno masko in po nekaj minutah začutimo naslednje učinke:
- prijetne mravljince v nogah in rokah,
- toploto celega telesa,
- težke ali lahke noge in roke,
- sproščenost, ugodje, veselje,
- zmanjšano občutljivost za bolečino.
Med posegom je pacient pri zavesti, ne spi in se normalno odziva, govori, se premika, požira. Učinki izzvenijo takoj, ko plin prenehamo dovajati. Pacient lahko zapusti ordinacijo brez spremstva.
PROZON Ozon je plin, ki uničuje bakterije in viruse. S pridom ga uporabljamo pri:
zdravljenju herpesa in aft,
sterilizaciji koreninskih kanalov,
zdravljenju žepkov ob zobeh pri parodontalnih boleznih,
sterilizaciji zoba pred izdelavo zalivke, inleja ali prevleke,
sterilizaciji rane po puljenju zoba.
V naši ordinaciji za tvorbo ozona uporabljamo aparat Prozon W&H.


NOVO

MEDICINSKA HIPNOZA
Medicinska hipnoza je budno stanje, ko v popolni sproščenosti na nekaj usmerimo pozornost in se manj zavedamo zunanjega okolja. V tem stanju smo bolj dovzetni za sugestije, ker pride na površje naša podzavest. To je stanje , ki se v vsakdanjem življenju pojavi pri avtomatski vožnji avtomobila, tik pred spanjem, pri gledanju televizije, poslušanju glasbe, branju dobre knjige...

S hipnozo lahko pomagamo pri:

- tesnobnosti, strahovih (pred zobozdravniškim posegom, letenjem z letalom, ... ), fobijah, depresiji,
- krepitvi samozavesti, tremi (pred izpitom, kontrolno nalogo, nastopom...),
- izboljšanju spomina in učnih navad,
- psihosomatskih obolenjih: astma, rana na želodcu, alergije...,
- zasvojenosti: kajenje, debelost,
- jecljanju, tikih,
- glavobolu in drugih bolečinah,
- brezbolečinskem delu zobozdravnika,
- nespečnosti,
- razvadah: grizenje nohtov,
- nočnem škripanju z zobmi (bruksizmu)
in še mnogih drugih obolenjih.

Vsaka seja traja pol do ene ure; rezultati so vidni po treh ali več sejah, odvisno od odzivnosti pacienta.
BIOSTIMULATIVNI LASER Biostimulativni laser učinkuje predvsem na zmanjšanje bolečine, hitrejše celjenje ran in zmanjšanje vnetja. Terapija je neboleča. Izvajamo jo tako, da do izboljšanja stanja obsevamo prizadete točke ali površino 1 do 2 krat dnevno. Glede na globino in obseg bolezni izberemo lasersko sondo ali tuš.
Uporabljamo Medio laser Combi.
APEX LOCATOR Zdravljenje in polnitev koreninskih kanalov je zahteven poseg. Za uspeh zdravljenja je zelo pomembno, da kanal zapolnimo natančno do konca, torej da polnitev v celoti zapre kanal, hkrati pa ob tem ne prizadenemo tkiva pod zobom. Dolžino koreninskega kanala določamo električno z aparatom Morita root ZX.
PESKALNIK Zabarvanje zob je lahko notranje ali zunanje. Oboje je lahko moteče, kadar se smejemo. Zunanje zabarvanje, povzročeno s kajenjem, pitjem temnega vina, kave, čaja in nekaterih zdravil, najučinkoviteje odstranimo s peskanjem.
PROPHYflex 3 uporabljamo za natančno odstranjevanje površinskih zabarvanj zob.
ZOBNI NAKIT Če želite poudariti svoj bleščeč nasmeh, se odločite za zobni nakit. Pri tem se zob ne poškoduje, saj nakit samo prilepimo na zob. Postopek je neboleč. Trajnost je odvisna od načina hranjenja in higiene. Ko se nakita naveličate, se ga enostavno odstrani.
TOOTH MOUSSE

Tooth mouse je pasta, ki vsebuje kalcijeve spojine pridobljene iz mleka. Te se vgradijo v površino zoba. Pasta ne vsebuje fluoridov, zato je varna tudi za majhne otroke, ki še ne znajo izpljuniti.
Po rednem čiščenju s krtačo in navadno zobno pasto – najbolje zvečer pred spanjem – nanesemo Tooth Mousse s prstom ali krtačko na zobe. Pustimo na zobeh vsaj 3-5 minut, nato samo izpljunemo. Ne splakujemo, na zobeh pustimo čez noč. Tooth mousse uporabljamo:
-za preprečevanje nastanka zobne gnilobe,
-pri odstranjevanju belih lis,
-pri preobčutljivih zobeh,
-pri obrabi-erozijah zob (zaradi želodčnega refluksa, bulimije, pretiranega uživanja kislih pijač in hrane...),
-pri fluorozi (belih lisah zaradi preveč fluoridov),
-med ortodontskim zdravljenjem,
-po beljenju zob,
-po profesionalnem čiščenju zob,
-pri suhih ustih (zaradi starosti, obsevanja, kemoterapije...),
-pri zelo redki alergiji na zobne paste.